Deelname: Informatie & Regels

RondeVan12 op 8, 9 en 10 juli 2021.

de 9e editie van NL's JAARLIJKS langste 1-daagse , langste 2-daagse en langste 3-daagse toertochten.

De Ronde van 12 organiseert in 2021 voor de 9e keer haar 1,2 of 3 daagse NTFU wielertoertocht, en wel op do 8, vr 9 en za 10 juli 2021. De route komt door alle 12 Nederlandse provinciën. Het is de langste wielertour van Nederland, met maar liefst 431,5 kilometer. De echte durfals van de 1daagse starten om 10 juli om 0:00 uur 's nachts en rijden de tocht binnen 1 kalenderdag, terwijl 2- en 3daagse rijders het wat rustiger aan kunnen doen. Aan start en eind zijn er campings, en onderweg ook voor meerdaagse deelnemers. Met alle provincie-stempels of -scans via de RondeVan12 smartphone app, heb je het bewijs van je heroieke prestatie. De start is bij Station Nijmegen-Lent, en de tocht voert u langs 10 andere provincie stempelposten alvorens u finisht in de 12e provincie in Leek-Groningen. Er is natuurlijk een GPS route van de wielertocht beschikbaar.

Inschrijven voor de wielertoertocht kan via de button hiernaast  >>

Start en Finish

LET OP dit jaar 2021 is er geen bagagevervoer naar en van de 2 en de 3 -daagse campings. Tevens wordt er dus geen ontbijt voor je verzorgd, je reserveert zelf rechtstreeks bij deze campings. Zie adressen onderaan deze pagina.

alle 3 de dagen wordt er gestart bij onze hoofdsponsor Hotel Van Der Valk aan het Stationsplein Nijmegen-Lent,  officieel adres Hertog Eduardplein 4 6663 AN Nijmegen.

do 8 juli 2021 (8:00 - 9:00 uur) de start van de 3daagse  LETOP zelf zorg dragen voor vervoer bagage

vr 9 juli 2021 (7:00 - 8:00 uur) de start van de 2daagse.LETOP zelf zorg dragen voor je bagagevervoer.

za 10 juli 2021 (vanaf 0:00 uur) MIDDERNACHT de start van de 1daagse rijders. per anderhalve minuut in groepen van 30

ER ZIJN DIT JAAR MEERDERE DAGEN WAAROP GESTART MAG/KAN WORDEN,

zie de mail van zondag 9 mei 2021 en zie de pagina 2021,

waar regelmatig de actuele informatie ivm de ronde van dit jaar staat

en vooral aan welke regels de rijders moeten voldoen ivm corona, testen en bewijs hiervan.

LET OP: geen priviand af te halen deze editie  na rond 250 km bij van der Valk Utrecht en na 350 km bij van der Valk Emmeloord
 

Je eten en drinken voor onderweg voor de hele route, neem je zelf mee of mbv je eigen volgauto, er zijn altijd meerdere groepen die met een volgauto rijden.

Na 200 km net over de brug naar zuid-holland is een groot tankstation van Shell met een uitgebreide buffetafdeling met allle soorten belegde broodjes en cappuccino, cq flesjes drinken,

buiten bij toilet is een kraantje om bidins te vullen.

Let op: er is dit jaar geen RondeVan12 ontbijt onderweg na 130 en 160 km

Finish: za 10 juli 2021 vanaf 15:00 uur in Leek, provincie Groningen, let op meeste rijders finishen vanaf 6 tot 10 uur 's avonds

Stempelkaart & App

Net als bij de Friesche 11 Steden Schaatstocht houdt u een stempelkaart bij met in iedere provincie een vermelding. 12 provincieën = 12 stempels bij aankomst.
Er is een UNIEKE RONDEVAN12 smartphone app waarmee u vliegensvlug kunt scannen bij de stempelposten. Speciaal voor de Rondevan12 ontwikkeld. Niet 1 club kent zo'n compleet scan systeem! (zover wij weten)
Daarnaast is voor de achterban via onze site te volgen waar de deelnemer heeft gescand (op deelnemersnr) en wat de gemiddelde snelheid en verwachte aankomststijd is.

En bij verdwalen kunt u de app de kortste route naar de volgende stempelplaats laten berekenen. Ingetekend in google maps.

Naast  de 12 provinciën-stempels/scans zijn er een paar extra posten op de route. Oók hier wordt gestempeld of gescand. Dus bij finish enkele extra stempels buiten de provincie stempels/scans.

Medaille

Op vertoon van uw complete stempelkaart ontvangt u de officiële RondeVan12 medaille voor editie 2021. Iedere versie (3, 2 of 1 daagse) kent zijn eigen unieke medaille met inscriptie.

Campings & Bagage

Er zijn bij start, finish en onderweg campings voor de deelnemers, bagage-vervoer voor de 2 en de 3 daagse rijders wordt NIET door ons verzorgd.

Nabij of op de campings (LET OP niet op de halverwege camping Slingeland, ook niet echt in de buurt!) is er de mogelijkheid tot een warme maaltijd. Dit jaar 2021 wordt er wel weer een uitgebreid ontbijt verzorgd in Leek op zondagmorgen door de RondeVan12 voor allen die overnacht hebben in tent of in trekkershut. Meestal zo'n 30 a 40 ontbijters.

Routeboekje & Navigatie

Voor de deelnemers is er een uitgebreid routeboekje beschikbaar met gedetailleerde kaarten  met de route ingekleurd, met route aanwijzingen bij iedere wijziging van richting. Bovendien bevat boekje belangrijke telefoonnummers, stempelposten en campings. Voor GPS rijders is de wielertour route uiteraard voor de gps beschikbaar. De routes worden in mei/juni  nog een laatste keer gecontroleerd en zonodig aangepast erna komen ze rond 1 juli voor de rijders beschikbaar. Er is een uitgebreide briefing, fietscontrole, verlichtingscheck voorafgaand aan de start, dus zorg dat je niet te laat bent (met name van belang voor de 1daagse rijders, zij worden verzocht minimaal 2 uur vooraf zich te melden, welkom al vanaf 20:30 uur )

Finish

Bij de finish is er uitgebreid de mogelijkheid om een drankje te doen, te eten en sterke verhalen te vertellen. Familie en vrienden zijn welkom bij de finish en om te overnachten op de camping (tegen vergoeding). Zondagmorgen volgt een op de finish-camping een gezamenlijk GRATIS ontbijt voor alle deelnemers. Terugreizen naar Lent kan met trein, gps fietsroute, vervoer door de Ronde van 12 (beperkte plaatsen) of met familie/vrienden.

Tarieven 2021:

Deelname: 
€ 40,- per deelnemer voor 1 daagse en € 30,- (voor 2 of 3 daagse deelnemer). Inbegrepen een medaille bij finish bij volle stempelkaart / stempel RondeVan12 App

Een  NTFU rijders krijgt € 3,- korting op deelname, wordt bij inschrijven automatisch verrekend.

Overnachten nacht vooraf aan je start:

Uiteraard kunt u ook een hotel overnachting nemen "aan" de start bij onze sponsor Van Der Valk, na betaling deelname aan de RondeVan12,
ontvangt u de code hoe zelf te boeken bij het hotel, tegen een speciaal RondeVan12 tarief. (uw ontbijt is dan gratis)

 

Per Persoon per Ronde van 12 geldt voor de campings de volgende mogelijkheden:

€ 25,- per camping ( bij finish) overnachting in eigen tent,  (bagage: tent plus overige persoonlijke spullen max. 15 kg per persoon) incl ontbijt de volgende ochtend.

 • Bij finish kunnen volgers en ophalers óók voor dit camping tarief van 25,- euro  mee-overnachten en zondagmorgen mee-ontbijten.

OP=OP € 32,50 per rijder/gast voor Trekkershut slaapplaats  op FinishCamping Nienoord, inclusief het uitgebreid RondeVan12 ontbijt op zo morgen.

 • DRIEDAAGSE: Trekkershutten op de campings in De Heen (3 daagse) , Naarden (3 daagse) en in Leek finish landgoedcamping Nienoord.
 • TWEEDAAGSE: De 2 daagse camping halverwege kent geen trekkershutten. De finishcamping in Leek dus wel.
 • EENDAAGSE: startcamping niet van toepassing, deelnemers komen pas vrijdag 's avonds vanaf 20:30 uur aan,
  start DIRECT erna om middernacht, 0:00 uur die zaterdag per anderhalve minuut zo'n 30 rijders. max 120 deelnemers dus start laatste groep 0 uur 7 en een halve minuut.
 • WEL kan bij de finish overnacht worden op de camping in eigen tent (25,- pp) of in de trekkershut: 32,50pp. incl uitgebreid ontbijt zo morgen. (trekkersbedden zolang er beschikbaar)
 • Finish camping: ook voor ophalers en volgers kan hier zo'n trekkershut overnachting met ontbijt voor zelfde tarief 32,50  geboekt worden. op = op

 

In het inschrijfformulier, kun je in opmerkingen veld opgeven of je gebruik wilt maken van:

 • overnachten bij Van der Valk Nijmegen
 • trekkershut-slaapplaatsen bij finish
 • en of er extra overnachtingen incl uitgebreid ontbijt zondag-morgen voor je vertrek
 • voor gasten bij finish (in trekkershut of tent) gewenst zijn. Max 1 per deelnemer

‚Äčde RondeVan12 neemt dan de zelfde dag of de volgende telefonisch hierover contact met je op om één en ander goed af te spreken

LET OP er zijn maar 36 bedden bij finish

Kosten voor warme maaltijd, consumpties op campings en bij start en finish zijn voor eigen rekening.

Regels

Klik hier voor het deelname reglement

Adressen

Startadres: Van der Valk | Hertog Eduardplein 4 | 6663 AN Nijmegen | 06-24709257
3daagse Camping 1: Camping de Uitwijk | Dorpsweg 136 | 4655 AH De Heen | 0167-560000
3daagse Camping 2: Jachthaven Naarden | Onderwal 4 | 1411 LV Naarden | 035-6956050
2daagse Camping: Camping Slingeland | Slingelandseweg19 | 3381 KZ Giessenburg | 0184-651624

Interview met organisatie Blog van try-out 1 daagse rit Over het finish feest in Leek
Duursportclub de Ronde van 12